Monday, December 28, 2015

HIDUP KITA

ASSALAMUALAIKUM

::New entry::

Apabila kita berfikiran kita boleh buat something sorang-sorang?

Konsep yang aku pegang untuk sesetengah benda. Boleh dipakai dalam hidup kita. Tapi kadang-kadang memang tak la. 

Kita boleh decide apa yang kita nak dalam hidup kita. Tapi kadang-kadang apa yang kita nak or rancang tak jadi macam apa yang kita nak. So sometimes we have to ask somebody for help. Letak ego dekat tepi ok. Sebab kadang-kadang konsep boleh buat sorang-sorang nie maybe boleh kait dengan ego kita. Sebab tak nak kalah dengan ego sendiri kita pilih untuk buat sendiri . Tapi mampu atau tak untuk kita laksanakan. Think wisely. 

Tapi ada jugak sebab kita pilih untuk buat apa-apa sendiri. Maybe kita tak nak menyusahkan orang lain ataupun dah penat untuk menebalkan muka untuk minta tolong. Tidak dinafikan jugak sebab kita semua manusia yang ada hati dan perasaan . So sometimes maybe we feel or hear this sentences. 

"dia nie lagi, tak habis-habis nak mintak tolong, nak menyusahakan aku".
"tolong la aku, pleaseeeee"

Balik pada diri sendiri and tepuk minda kita. Diri kita yang mana?

p/s 
"kadang-kadang diri ini jugak mempunyai ego and tak nak kalah punya pasal. So tak nak mintak tolong. One day I accept the fact that is we have to ask somebody for our own benefit. Tak guna nak menangkan ego kita, lastly diri sendiri yang binasa."

2 comments:

Aisyhah Nyais said...

Wah. I Agree with you. Letak ego jauh jauh dlm sesuatu perkara. Tak semua benda kita boleh buat sendiri. Nice post btw. Kipidap girl.

yana said...

peace!!